| 
 
		
	|  | WAT ANDEREN SCHRIJVEN OVER ONZE PRODUCTEN....
	    
	     |  |  
  
    
    
      |  |  
        |  10 2013okt
 | De Bart Smit brochure voor wijnliefhebbers | door  Harold Hamersma |  
	    |  | ………….De belangrijkste leverancier van wijnaccessoires in Nederland’ heeft – samen  met een grensverleggende innovatie -  zijn assortimentsglossy meegestuurd.   En mevrouw Hamersma is wars van alle hocus pocus rondom wijn.
 
 Vanwege Bossenbroek’s slagzin ‘Alles  rond wijn, behalve wijn’ moet zij inderdaad voor het ergste vrezen. Want de  brochure van Bossenbroek maakt het  kind in mij wakker. Ik ben dol op al die wijnrandverschijnselen. Bovendien ga  ik als inspecteur Gadget door het leven.
 
 Vol overgave probeerde ik al  grensverleggende ‘ademende’ wijnglazen. Die zij vervolgens dan heel  rolbevestigend als vrouw tevens hoofd logistiek moest afwassen. Op mijn ‘Dat  doe je zelfs beter dan je mama’ reageerde zij echter niet bijster enthousiast.
 
 Met plezier testte ik verschillende  soorten koelattributen, waardoor de inhoud van haar vriezer moest wijken. En  tijdens mijn queeste naar de handigste manier om zo snel mogelijk zo veel  mogelijk wijnflessen te openen, maakte ik een buts in haar keukenblad door daar  een ‘toonbankkurkentrekker’ met bankschroefsluiting aan vast te draaien.
 
 Met de nodige argwaan zag mevrouw  Hamersma toe hoe ik,  de met de glossy meegestuurde Pulltex AntiOx  WineStopper, op een proeffles klikte. Deze gadget beloofde dat een wijn na  opening door ‘het gepatenteerde revolutionaire anti-oxidatie systeem met  carbonfilter’ tenminste tien dagen in tiptop conditie blijft, langer dan andere  al in omloop zijnde vacumeeruitvindingen.
 
 ‘Zorg je ervoor dat je die fles wel rechtop  zet’ informeerde zij, fijntjes refererend aan mijn eerdere test met  siliconenflesstoppers die beduidend minder ‘lekvrij’ waren dan de producent had  beloofd.
 
 Maar ik bladerde al weer door de  Bossenbroek brochure, richting het vijf pagina tellende hoofdstuk Openen.
 ‘Nog leuke flesopeners?’
 ………
 |  |  
	    | 10 2013okt
 | Voor wie was de filet? | door  Harold Hamersma |  
	    |  | ………… Zoals aangekondigd in mijn artikel van afgelopen donderdag zou ik vandaag op deze plek  verslag doen van mijn test met de Pulltex AntiOx WineStopper(€ 19,95; Bossenbroek).  Een gadget dat belooft dat een fles wijn na opening door ‘het gepatenteerde  revolutionaire anti-oxidatie systeem met carbonfilter’ tenminste tien dagen in  tiptop conditie blijft, langer dan andere al in omloop zijnde  vacumeeruitvindingen.
 En verdraaid nog aan toe. Pulltex  maakt zijn belofte waar. Inspecteur Gadget tevreden. Het restantje Tschuppen  dat speciaal voor deze gelegenheid was bewaard, smaakte in ieder geval een week  later nog als een niet te versmaden jeugdzonde.
 
 Jammer bijna dat die Pulltex aan ons  verder niet besteed is.
 Hier gaan de flessen altijd dezelfde  dag al op. Omdat we ze zelf leegdrinken. En anders wel omdat we ze leeggooien  in de gootsteen.
 
 Anders komt het eind hier nooit in  zicht.
 |  |  
      |  |  
  
			
		    | Verlengt ècht de houdbaarheid van een geopende fles wijn! |  
  |  | Wij waren al overtuigd maar een onafhankelijke proefnotitie van Paul op ten Berg, journalist van het Nederlands Gilde van Sommeliers bevestigd dit met het volgende testverslag: |  |  |  | 
    
      | Geproefd op 3 september 2013:Lourensford Merlot 2012, Stellenbosch, Zuid-Afrika.
 
 |  
      | Ik heb op 27 augustus 2013 een fles half overgegoten in een andere fles, de ene halve fles afgesloten 
        met AntiOx en de andere halve fles met een vacuumafsluitdop.Beide half gevulde flessen heb ik van 27 augustus tot 3 september rechtop bewaard in mijn klimaatkast bij 17°C.
 |  
      | Op 3 september 2013 heb ik beide flessen geopend, geproefd uit identieke glazen en vergeleken, met de volgende proefnotities. 
 |  
      |  | Pulltex AntiOx wijnafsluitdop  | Vacuum afsluitdop  |  
      | Geur: onbewogen spiegel |  
      | Geen verschil |  
      | Geur : Bewogen spiegel na 20 seconden. |  
      |  | Meer concentraat | Zwakker minder geconcentreerd, duidelijk vlakker |  
      | Smaak: |  
      |  | Veel betere, hechtere balans, meer eenheid.Mooi fruitconcentraat, frisser en levendiger.
 Je hebt niet het idee dat de wijn een week open heeft gestaan, het is alsof je de fles net hebt opengemaakt.
 | Meer separatie, minder fruit, minder concentratie, vlakker,iets stoffiger, je merkt duidelijk dat de wijn heeft opengestaan. |  
      | Opmerking: |  
      | De verschillen in geur en smaak worden steeds groter naarmate de wijn langer openstaat.    |  |  |  
  |  |  
  |  |  |